Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Aktuelnosti

23. januar 2013.

URUČENO PRIZNANJE SUBNOR-a I ANTIFAŠISTA CRNE GORE MINISTARSTVU ODBRANE

Ministar odbrane prof.dr Milica Pejanović Đurišić primila je danas Povelju za zasluge u razvoju i unaprijeđenju antifašizma u Crnoj Gori koju je Ministarstvu odbrane uručio predsjednik Saveza udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore Andrija Nikolić povodom 70 godina borbe nad fašizmom.

Takođe, predstavnici SUBNOR-a i antifašista Crne Gore uručili su spomen medalju povodom 70 godina 13-julskog ustanka ministru Pejanović-Đurišić i načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiralu Draganu Samardžiću.

Plakete za zasluge u razvoju i unaprijeđenju antifašizma predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore uručio je načelniku Štaba Generalštaba VCG pukovniku Zoranu Lazareviću i pukovniku u penziji Rifetu Kosovcu.

Predstavnici SUBNOR-a i antifašista Crne Gore iskazali su poštovanje i zahvalnost za saradnju i podršku koju im je u prethodnom periodu pružilo Ministarstvo odbrane.

Viceadmiral Samardžić zahvalio je na priznanjima, istakavši da antifašizam predstavlja temeljnu vrijednost crnogorskog društva. Takođe, izrazio spremnost MO i VCG da pomogne i podrži aktivnosti Saveza i u narednom periodu.

Izvor: Vojska Crne Gore (http://www.vojska.me/izvjestaji-izjave-aktivnosti/1354-uruceno-priznanje-subnor-a-i-antifasista-crne-gore-ministarstvu-odbrane)