Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

SVEČANOST POVODOM 70 GODINA POBJEDE NAD FAŠIZMOM U LJUBLJANI

Borci NOR-a i antifašista sa Mugošom položili vijenac

LJUBLJANA - Svečanost povodom sedam decenija pobjede nad fašizmom održana je u mjestu Poljane nedaleko od Ljubljane, a među brojnim gostima bila je i delegacija Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, saopšteno je iz Ambasade Crne Gore u Sloveniji.

- Hiljade boraca i antifašista iz bivših jugoslovenskih republika, uz slobodarske partizanske zastave i pjesme, podsjetilo se završnih operacija u II svjetskom ratu protiv Njemaca, ustaša, četnika i drugih domaćih izdajnika, u kojima su učestvovali i crnogorski partizani, koji su ostali zapamćeni kao veliki borci i prijatelji - istakao je veteran Janez Stanovnik. Nakon državnog vrha Slovenije na spomen obilježje koje simbolizuje zajedničku borbu i pobjedu nad fašizmom vijenac poštovanja je položila, posebno pozdravljena brojna delegacija boraca i antifašista Crne Gore i Podgorice koju su predvodili prof. Ljubomir Sekulic, potpresjednik SUBNORA Crne Gore i dr Miomir Mugoša, ambasador Crne Gore u Sloveniji.

Inače, delegacija boraca i antifašista Crne Gore i Podgorice položila je vijenac na spomen obilježje Milovanu Šaranovicu i drugim partizanskim herojima u centru Ljubljane, posjetila spomen obilježje crnogorskom pjesniku Njegošu uz domaćinski doček u crnogorskoj ambasadi u Ljubljani.

V.P.

Izvor: Pobjeda
http://www.pobjeda.net/protected/listalica/2015-05-17/#2