Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

SUBNOR NAGRADIO NAJBOLJE RADOVE OSNOVACA I SREDNJOŠKOLACA

Đaci pokazali koliko znaju o slobodi

Povodom Dana pobjede nad fašizmom, Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore dodijelio je juče 17 nagrada za najbolje radove đacima iz osnovnih i srednjih škola iz skoro svih crnogorskih opština. Generalni sekretar SUBNOR- a Dragan Mitov Đurovic uručio je i poklon knjige iz Zavoda za školstvo, zatim vaučer za sedmodnevno ljetovanje u odmaralištu na Veruši i po 100 eura.

Na konkurs su poslata 72 rada iz osnovnih škola i 82 iz srednjih. U žiriju su bili profesor Radoje Novović, akademik Zuvdija Hodžić i Dragan Mitov Đurović. Novović je kazao kako su svi đaci lijepo opisali temu.

- Iz radova se može zaključiti da crnogorski đaci imaju veoma razvijenu svijest o pojmu slobode. Dobro su informisani o tekovinama revolucije i govore o njima sa visokim stepenom uvažavanja - kazao je Novović.

Osnovci

Tri ravnopravne nagrade za učenike osnovnih škola dobili su Maja Adžic iz Plužina, Simeon Radulovic iz Nikšica i Tanja Aleksić iz Berana. Dvije specijalne nagrade osvojili su Andrej Čavor iz Tivta i Jovana Jeknić iz Kolašina. Poveljama su nagrađeni Marko Kovačević iz Podgorice, Teodora Ilić iz Nikšica, Jovana Krivokapić iz glavnog grada, Vuk Tešovic iz Nikšica i Jelena Mitrić iz Plužina.

Srednjoškolci

Specijalne nagrade za učenike srednjih škola pripale su Anji Pješivac sa Žabljaka i Simonidi Marković iz Nikšica. Povelje u ovoj kategoriji dobili dobili su Ljiljana Bogdanović iz Plužina, Aleksandra Ilić i Anika Petrović iz Podgorice, zatim Željka Zvicer iz Nikšica i Vukosav Osmajic iz Berana.

Dragan Đurovic bio je veoma zadovoljan time kako su aci pisali.
- Vidi se da učenici čitaju literaturu objavljenu na prostorima bivše SFRJ o ovoj temi. To me veoma raduje s obzirom na vremensku distancu - rekao je Đurovic.

K.PERKOVIC

Izvor: Pobjeda
http://www.pobjeda.net/protected/listalica/2015-06-19/#21/z