Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Danas je u Sopotu - Poljska završeno 28-mo zasijedanje Generalne skupštine Svjetske federacije veterana (SFV), na kojoj je u svojstvu punopravnog člana učestvovala crnogorska delegacija SUBNORA, koju su predvodili prof. dr Ljubomir Sekulić, potpredsjednik SUBNORA i predsjednik Svjetske federacije veterana za Jugoistočnu Evropu i dr Branislav Radulović zadužen za međunarodnu saradnju.

SUBNORA Crne Gore, koja je bila 2014. godine domaćin 23. zasijedanja Evropskog komiteta veterana na Cetinju, preko svoje delegacija imala je zapaženo učešće na Kongresu. Šef crnogorske delegacije prof. Sekulić u svojstvu predsjedavajućeg održao je sastanak Radne grupe SFV za Jugoistočnu Evropu i imao odvojene sastanke sa delegacijama Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Srbije i Turske, kojom prilikom je dogovorena dalja saradnja organizacije boraca regiona.

Na plenarnom dijelu Skupštine Federacije prof. Sekulić je imao izlaganje kojom prilikom je izložio na koji način u budućnosti treba da funkcioniše SFV i u kom dijelu treba inovirati potojeće statutarno ustrojstvo organizacije.

Crnogorsku delegaciju u Sopotu posjetio je ambasador Crne Gore u Varšavi gdin Ramiz Bašić, koji je prisustvovao na otvaranju Skupštine SFV.