Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

POVODOM 71 GODINE OD OSLOBOĐENJA PODGORICE BROJNE DELEGACIJE ODALE POČAST POGINULIM BORCIMA

Položeni vijenci na Spomenik partizanu borcu na Gorici

PODGORICA - Povodom 71 godine od oslobođenja Podgorice, delegacije glavnog grada, Udruženja boraca, predstavnici političkih partija, kao i predstavnici udruženja boraca iz Srbije, Bosne i Republike Srpske juče su položili vijence na Spomenik partizanu borcu na Gorici.

Iz Uprave glavnog grada, u 10 sati, vijenac su položili gradonačelnik Slavoljub Stijepović sa svojim zamjenicima Časlavom Vešovićem i Borisom Mugošom. Ispred Skupštine glavnog grada, takođe u 10 časova, poginulim borcima odali su počast predsjednik Đorđe Suhih, sekretar Veselin Vukčević i odbornik Momčilo Vujošević, u ime Udruženja boraca NOR-a i antifašista glavnog grada to su učinili Čedomir Lješević, Dragutin Đerković i Tijana Vidaković,a ispred gradskog odbora Pozitivne Crne Gore Rade Marić, Saša Ražnatović i Jovan Radović.

Pola sata kasnije, sa Organizacijom boraca NOR-a 1941 – 1945. glavnog grada vijence su položile delegacije Udruženja boraca iz Beograda, Prijepolja, Banjaluke, Herceg Novog, Pljevalja, Bijelog Polja i Danilovgrada, zatim pomoćnik ministra rada i socijalnih pitanja Republike Srpske Duško Milunić, kao i predstavnici odbora SNP-a glav- nog grada i Jugoslovenske komunističke partije. Ispred OBNOR-a 1941 – 1945. glavnog grada vijenac su položili Radojica Radojević, Radmila Čagorović i Rumica Marković.

I. M.

Izvor: Pobjeda
http://www.pobjeda.net/protected/listalica/2015-12-20/#2