Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI

Mir zajednički cilj

Predstavnici SUBNORA Crne Gore i Internacionalne policijske asocijacije (IPA) - Sekcija za Crnu Goru potpisali su sporazum o saradnji koji pored ostalog predvidja afirmisanje istorijskih istina o NOB-u i Službe bezbjednosti i unutrašnjih poslova.

Delegaciju SUBNORA tokom posjete Centru bezbjednosti Podgorica Ministarstva unutrašnjih poslova najodgovorniji rukovodioci su upoznali sa načinom rada u čuvanju mira i bezbjednosti, posebno o sve boljoj tehničkoj opremljenosti.

"Mnogo je oblasti u kojima se otvara polje saradnje izmedju dvije organizacije koje su budni čuvari mira" - istakao je Vojislav Dragović, načelnik Centra bezbjednosti koji se založio za bolje uzajamno informisanje kako bi planirane aktivnosti bile uspješnije. Podrobnije podatke o djelovanju svih operativnih službi borcima i antifašistima pružili su rukovodioci u ovim oblastima djelovanja uz podatak da je sve manje prekršaja i da je Podgorica miran za život bezbjedan grad.

O svojim aktivnostima domaćine su upoznali predtavnici SUBNORA, čiji je potpredsjednik prof. dr Ljubomir Sekulić posebno istakao da raste povjerenje gradjana u pripadnike policije, koji su posljednih godina učinili značajne napore u očuvanju mira i bezbjednosti gradjana, zatim otklanjanju neofašističkih pojava i borbi protiv terorizma, narkomanije i trgovine ljudima.

Zajednički je zaključak da se mora pokloniti dužna pažnja u citavoj Crnoj Gori čuvanju spomenika i spomen obilježja koji su meta vandala iz različitih razloga.