Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pismo Vladi Crne Gore

 

VLADA CRNE GORE
PREDSJEDNIK
Milo ĐUKANOVIĆ

Poštovani Predsjedniče,

Skoro dvije decenije bezuspješno vodimo spor sa državnim organima Crne Gore o poništenju akta kojim je, u postupku privatizacije društvene imovine, nezakonito oduzet objekat ratnih vojnih invalida u Igalu.

Nesporno je utvrđeno da je objekat izgrađen iz dohotka RVI i da im je pripadao sve dok ga je „država“ oduzela. Tu političko-pravnu odluku nikad nijesmo razumjeli, niti prihvatili. Stalno smo se obraćali na najviše državne adrese da se nepravda ispravi i vrati objekat onima kojima je namijenjen, ali bez uspjeha. Prvobitna odluka bila je „Sveto pismo“ i niko je u hijerarhiji državnih organa nije sa dužnom pažnjom preispitao.

Uvjerenja smo da se radi o pomanjkanju političke volje da se ispravi nepravda prema ovoj ranjivoj populaciji.

Državni organi pokazuju „ razumijevanje“ prema strateškim partnerima, iako za šest godina nijesu ispunili ugovorne obaveze i prave im ustupke, a sudbinu našeg objekta zapečatio je prvostepeni organ.

Duboko povrijeđeni rješenjem da nam se predmetna imovina oduzme, još jednom Vas molimo da ovom pitanju posvetite posebnu pažnju, i u okviru svoje nadležnosti ispravite učinjenu nepravdu. U suprotnom prinuđeni smo da se obratimo međunarodnim institucijama, ni najmanje ne želeći da do toga dođe.

Ukoliko odlučite da preispitate ovaj slučaj privatizacije, stojimo Vam na raspolaganju da pružimo objašnjenja i relevantne podatke.

S poštovanjem,

Predsjednik,
Andrija Nikolić