Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

POVODOM 70 GODINA POBJEDE NAD FAŠIZMOM I ISELJAVANJA CRNOGORACA U VOJVODINU, DELEGACIJA SUBNOR-A I ANTIFAŠISTA CRNE GORE POŚETILA LOVĆENAC

Śećanje na koloniste i žrtve fašizma

SUBNOR Crne Gore iskoristio pośetu da donacijom svojih izdanja obogati knjižni fond biblioteke Crnogorskog kulturnog centra i Biblioteke Opštine Mali Iđoš

Povodom sedam decenija pobjede nad fašizmom i 70 godina od kolonizacije Crnogoraca u Vojvodinu, delegacija SUBNOR-a i antifašista Crne Gore pośetila je Lovćenac, centar crnogorskih iseljenika u Srbiji, kao i tamošnje Udruženje „Krstaš”.

Delegacija, koju su predvodili potpredśednik SUBNOR-a Crne Gore prof. dr Ljubomir Sekulić i generalni sekretar Dragan Mitov Đurović, položila je vijenac na spomenik poginulima i žrtvama fašističkog terora. U Crnogorskom kulturnom centru održana je tribina, odnosno veče śećanja na istorijsku kolonizaciju kada je nakon II svjetskog rata iz cetinjskog i barskog sreza u Lovćenac doseljeno 1.065 crnogorskih familija sa ukupno 5.919 članova.

SUBNOR Crne Gore je iskoristio pośetu da donacijom svojih izdanja obogati knjižni fond biblioteke Crnogorskog kulturnog centra i Biblioteke Opštine Mali Iđoš.

N.N.

Izvor: Prosvjetni rad
http://www.zuns.me/prosvjetnirad/broj37_2015/2015_37.pdf