Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

SUSRET STARIH PRIJATELJA

DUBROVČANI POSJETLI BORCE I ANTIFAŠISTE BOKE

Jaka bura ih je spriječila da obiđu Mamulu, nekadašnji logor kroz koji je prošlo i oko 2.500 antifašista iz Dalmacije. Prijatelje iz Dubrovnika, u Zelenici su dočekali potpredsjednica opštine Herceg Novi dr Tamara Vujović, potpredsjednica Udruženja boraca NOR-a i antifašista iz Kotora Anka Perović, predsjednk Udruženja boraca iz Tivta, Dragiša Ćosović i članovi hercegnovskog Udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata i antifašista.

Predsjednik ovog Udruženja Petar Vlaović, istakao je zadovoljstvo „što su poslije 25 godina mogli da dočekaju komšije i prijatelje iz Dubrovnika“ čiji je zajednički cilj njegovanje tradicija NOR-a i antifašističke borbe.

„Susjedi smo, moramo živjeti u miru i u dobru. Radi toga ovdje i dolazimo“, kazao je Marinko Vlašić, predsjednik Udruge antifašista Dubrovnik,koji je nakon povratka uputio sljedeće pismo zahvalnosti...

...Dragi Prijatelji,Još slažemo utiske s predivnog susretanja s vama i vašim suradnicima na našem tradicionalnom izletu povodom Međunarodnog dana žena prošle subote. Na radost svih naših izletnika, lijepo smo se proveli na vašem lijepom području .
Hvala vam što ste nam, zajedno s kolegama iz Hercegnovog, pomogli da, unatoč, hirovitoj buri, maksimalno ostvarimo sadržaje koje smo planirali za taj izlet. Hvala vam na druženju, kojim smo, vjerujemo, zajednički doprinijeli ponovnom približavanju i uspostavi suradnje naših udruga/udruženja, članova i naroda susjednih država.

Hvala vam što ste nam pomogli da upoznamo dio znamenitosti vašeg lijepog i ponosnog grada Kotora i što ste nas ugostili manirom ljubaznih, susretljivih i iskrenih domaćina. Molimo vas da naše oduševljenje i zahvalnost prenesete svojim suradnicima i osoblju restorana „Bokeljski dvori“.

Očekujemo vas u Dubrovniku,

D. Seferović