Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

SJEDNICA GLAVNOG ODBORA SUBNOR-A I ANTIFAŠISTA CRNE GORE

Crnogorski antifašizam ulaznica za NATO

PODGORICA - Crnogorski antifašizam je najbolja ulaznica u evroatlantske integracije, poručeno je na sjednici Glavnog odbora SUBNOR-a i antifašista Crne Gore. Glavni događaj ove godine je obilježavanje 70. godišnjice pobjede nad fašizmom, a centralna proslava je 9. maja u Podgorici. Potpredsjednik SUBNOR- a Ljubo Sekulic pozvao je članove SUBNOR-a da toga dana dođu na glavni podgoricki trg.

- Da na velikom narodnom zboru budemo masovni, jasni i glasni uz poruku da je crnogorski antifašizam najbolja ulaznica za evroatlantske integracije, a naša država dosljedni poštovalac tradicija NOR-a - kazao je potpredsjednik SUBNOR- a Ljubomir Sekulic. Sekulic je poručio da, kao borac i antifašista, smatra da SUBNOR ima obavezu da ponovo podsjeti na slavnu Narodnooslobodilačku borbu, na veliku pobjedu, na sve one koji su ugradili živote u slobodu i da na sva spomen - obilježja položi cvijet, oda dužnu poštu i kaže rijec sjecanja.

- To je čast i zaloga Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore kao maticdena godišnjica smrti Milovana Đilasa. Govoreći o aktivnostima SUBNOR- a u prošloj godini Sekulic je, izmeu ostalog, naveo "reagovanja na neočetnicke pojave i agresivne istupe velikodostojnika SPC u Crnoj Gori".

- Bilo je slučajeva i gdje su borci zakazali. Kao, na primjer, prilikom četnicke fešte u Beranama nakon izbora, uzvikivanja parola ,,Ovo je Albanija“ ispred škole u Ulcinju, kao i manifestacije u Nikšicu u slavu ratnog zločinca Krsta Popovića, kojoj je poseban pečat dalo kulturno-umjetnicko društvo koje nosi njegovo ime - rekao je Sekulić.

N.K.

Izvor: Pobjeda
http://www.pobjeda.net/protected/listalica/2015-04-16/#6