Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

DELEGACIJA CRNE GORE POLOŽILA VIJENAC NA SPOMENIK PARTIZANU BORCU

Marković: Crna Gora je slobodna i demokratska zemlja

PODGORICA - Crna Gora danas je slobodna i demokratska država u kojoj svaki građanin ima uslove za sveu kupan razvoj i prosperitet - poručio je juče potpredsjednik Vlade Duško Marković.

On je, sa poslanikom Izetom Bralićem i potpredsjednikom SUBNOR-a Zuvdijom Hodžićem, bio u delegaciji Crne Gore koja je, povodom Dana pobjede, položila vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici. Vijenac su položili i predstavnici ambasada u našoj zemlji. Marković je nakon polaganja vijenca rekao da je Dan pobjede, „dan kada su principi slobode, demokratije i ljudskog
dostojanstva nadvladali zlo koje je propagirala fašistička filozofija“.

- I danas smo, nakon ovoliko godina, u prilici da konstatujemo da su demokratija i sloboda savremeni principi slobodnog čovječanstva. Danas i mi u Crnoj Gori uživamo privilegije te pobjede i tog uspjeha saveznika i čitavog čovječanstva - kazao je Marković. Kako je naveo, ovo je dan koji treba da nas podsjeća na ružnu prošlost, a istovremeno dan koji treba da nas podstiče da gradimo mir i doprinosimo stabilnosti radi budućih generacija i kvaliteta njihovog života. Bralić je kazao da je Dan pobjede značajan datum i za Crnu Goru i dan kada je nad ovim prostorom svanula sloboda i kada je naša zemlja krenula savremenim tokovima i u izgradnju savremene istorije. Predsjednik SUBNOR-a Podgorice Boro Banović istakao je da „ove godine boračka organizacija i antifašisti Crne Gore pokušavaju da se oduže, bar onoliko koliko mogu, žrtvama koje su pale za slobodu koja je svjetlija i vrednija od svega drugog“.

- Za ovakvu današnju Crnu Goru se vrijedilo boriti - poru- čio je Banović. Povodom 9. maja, Dana pobjede, vijence na spomenik Partizanu borcu na Gorici položili su predstavnici Socijalističke narodne partije, Socijaldemokratske partije, Pozitivne, Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija.

Sl.R.

Izvor: Pobjeda
http://www.pobjeda.net/protected/listalica/2015-05-10/#2