Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

TRAJNE VRIJEDNOSTI

PODGORICA- Dan Evrope i obilježavanje 75 godina Bitke na Sutjesci vrijednosti su trajno usađene u crnogorsku istorijsku vertikalu, ocijenjeno je u razgovoru ministra odbrane Predraga Boškovića sa predstavnicima SUBNOR-a.

Iz Ministarstva je saopšteno da je Bošković kazao da je Vojska neodvojivi dio antifašističke tradicije Crne Gore. - Sagovornici su se saglasili da su vrijednosti koje baštini 9. maj, Dan Evrope, datum kada je 1945. godine pao fašizam i slavna Bitka na Sutjesci, od koje obilježavamo 75 godina, trajno usađene u crnogorsku istorijsku vertikalu–piše u saopštenju, prenijela jeMina. Navodi se da su Zuvdija Hodžić i Dragan Mitov Đurović istakli da sve aktivnosti SUBNOR-a imaju pečat izuzetne saradnje sa Vojskom na svim nivoima.

 - Bošković je najavio da će se rado odazvati pozivu da 17. juna prisustvuje svečanosti obilježavanja 75 godina od Bitke na Sutjesci, kojoj je Crna Gora domaćin prvi put - dodaje se u saopštenju. Iz Ministarstva su kazali da su razgovarali i o revalorizovanju spomen-sobe Pete proleterske brigade, koja je smještena u krugu podgoričke kasarne u Maslinama.

- Sagovornici su se složili da je riječ o vrijednoj zbirci oružja, predmeta i memorabilije koja mora dobiti adekvatan tretman- zaključili su iz tog resora.

Izvor: Pobjeda
Izvor: https://www.pobjeda.net/protected/listalica/2018-05-09/#8/z