Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

UDRUŽENJE SAVEZA BORACA PLANIRA RADOVE U VIRPAZARU

Spomenik ženi borcu

BAR – Udruženje Saveza boraca opštine Bar planira da u Virpazaru podigne spomenik ženi borcu. Kako kaže predsjednik Udruženja boraca Đuro Marković, slijedi ušućivanje zahtjeva za saglasnost nadležnom opštinskom sekretarijatu.

– To je i ranije bila ideja prvoboraca iz ovog kraja, koju sam i tada podržavao, ali podržava je i danas kao predsjednik boračke organizacije. Iz Crmnice su bile 84 žene učesnice NOB-a u Drugom svjetskom ratu. Slušao sam priče živih prvoboraca koji su učestvovali u ratu, da se ne pamti da je žena borac ikad napustila položaj. Sve žene koje su dale život za slobodu zaslužuju da im se podigne spomenik, a malo je, inače, spomenika posvećenih ženama prvoborcima – ističe Marković, naglašavajući da bi pogodno mjesto za spomenik bilo u parku ispred prostorija mjesne zajednice.

– Takav jedan spomenik, pored drugih brojnih palim borcima na području barske opštine, stajaće kao simbol slobode, kao simbol stradanja, da nas opominje i podsjeća da je sloboda skupo plaćena – naglašava Marković. U Virpazaru postoji spomenik podignut u čast Crmničanima poginulum u trinajestojulskom ustanku.D.S.

Izvor:
http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Regioni&clanak=642216&datum=2018-04-11