Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

DANILOVGRAD: ZASIJEDAO OPŠTINSKI ODBOR UDRUŽENJA BORACA NOR-A

Priznanja za širenje ideja antifašizma

DANILOVGRAD – Opštinski odbor Udruženja boraca NOR-a i antifašista realizovao je u prošloj godini sve zadatke i projekte na planu njegovanja i afirmacije tekovina rata i borbe za slobodu i dostojanstvo našeg naroda -jednoglasno je konstatovano na jučerašnjoj sjednici OO UBNOR-a.

Bez primjedbi usvojeni su finansijski i izvještaj o radu u prošloj, te program aktivnosti za tekuću godinu. Član predsjedništva Budo Brajović kazao je da se i u današnje vrijeme fašizam javlja u različitim oblicima i pojavama u društvu.

- Udruženje je bilo maksimalno posvećeno očuvanju istinskih i trajnih vrijednosti NORa, te argumentovanom suprotstavljanju svim namjerama fašističkog i kleronacionalističkog djelovanja. Fašizam je pobijeđen ali nažalost ne i uništen. Borbu i dalje moramo voditi razumom i istinom koja uvijek pobjeđuje. Neretva, Sutjeska, Lazine i druga poprišta diljem nekadašnje zajedničke domovine ne mogu se nikad izbrisati i zaboraviti - rekao je Brajović. On je podsjetio da je boračka organizacija za ostvarene rezultate na tom polju dobila najprestižniju nagradu Danilovgrada ,,9. decembar“.

Za širenje ideja antifašizma i veliki doprinos radu te organizacije u gradu na Zeti, predsjednik i počasni predsjednik SUBNOR-a Crne Gore Zuvdija Hodžić i Ljubo Sekulić uručili su jubilarne medalje, plakete i zahvalnice akademiku DANU prof dr Mihailu Buriću, posthumno dugogodišnjem istaknutom društvenopolitičkom radniku Božidaru Lakiću, penzionerki Darinki Vuković, direktorici Gimnazije ,,Petar Prvi Petrović Njegoš“, profesorici Lidiji Lakić i foto-studiju ,,Lipa“.

O izvanrednoj saradnji lokalne uprave sa UBNOR-om i njenim predsjednikom Vujadinom Šaranovićem govorio je predsjednik SO Danilovgrad dr Miodrag Đurović. Govoreći o planovima za ovu godinu, naglašen je značaj zaštite spomenika i spomenobilježja na području opštine.

B.K.

Izvor: Pobjeda
http://www.pobjeda.net/protected/listalica/2018-01-20/#11/z