Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

NIKŠIĆ: OBNOVLJEN RAD UBNOR-A DRAGOVA LUKA

Podijelili 20 članskih knjižica

NIKŠIĆ - Rad mjesnog udruženja UBNOR-a i antifašista Dragova Luka zvanično je obnovljen. Preksinoć je za predsjednika udruženja izabran Marko Jovović, a 20 prvih članova dobilo je knjičice.

Pored simpatizera i članova te organizacije, sastanku su prisustvovali predsjednik UBNOR-a Slobodan Mirjačić i potpredsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore prof. Slobodan Simović. Na sastanku je istaknuto da je organizacija SUBNOR i antifašisti Crne Gore oformljena sredinom četrdesetih godina prošlog vijeka, ,,kada se trebalo suprostaviti moćnim vojskama koje su krenule u proobljavanje svijeta, a to je značilo opredijeliti se za odbranu dostojanstva, časti, slobode, dostojanstva i to po cijenu života“.

- Iako danas fašistička ideologija i stranke ne predstavljaju stvarnost u zemljama u kojim su nastale, ni drugdje u svijetu, ipak postoji konstantna težnja za stalnim organizovanim suzbijanjem na svakom koraku, jer je antifašizam borba protiv svega što ne vrijedi i ne služi čovjeku, odnosno borba za čovjeka – čulo se na sastanku u Dragovoj Luci.

M.R.

Izvor: Poibjeda
http://www.pobjeda.net/protected/listalica/2018-02-10/#13/z