Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

DELEGACIJA UBNOR-A POSJETILA TJENTIŠTE

Poklonili se palim drugovima

Delegacija UBNOR-a Bijelog Polja na čelu sa predsjednikom pukovnikom Milisavom Šćekićem, prisustvovala je obilježavanju 74 godine od bitke na Sutjesci, najveće bitke koju su partizanske snage vodile u Drugom svjetskom ratu. Sekretarka UBNR-a Zehra Balić kaže da je ovom prilikom na centralnom spomeniku narodnim herojima, spomen-kosturnici na Tjentištu položeno cvijeće i evocirane uspomene na slavnu bitku vođenu protiv 120.000 njemačkih, italijanskih, bugarskih i snaga ustaške NDH, uz podršku 300 avion.

Borbu je vodilo 20.000 partizana, sa kojima je bio Vrhovni štab i Centralna bolnica sa 3.000 ranjenika. Ofanziva je okončana probojem partizanskih snaga. U borbi je poginulo je više od 7.000 boraca Narodno oslobodilačkog pokreta.

Balićeva naglašava da je obilježavanju 74 godine od bitke na Sutjesci prisustvovalo više stotina poštovalaca partizanskog pokreta za koje je održan istorijski čas. - Sa Tjentišta je još jednom poslata poruka da je bitka na Sutjesci simbol zajedničke borbe jugoslovenskih naroda nesalomivog duha partizana, njihove hrabrosti i sposobnosti da se suprostave jačem neprijatelju-istakla je Balićeva.

U Dolini heroja na Tjentištu vijence su položile delegacije domacina, Federacije BiH,Crne Gore, Hrvatske,Slovenije i mnostvo udruženja boraca iz opština širom bivše SFRJ.

M.N.

Izvor:
http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Regioni&clanak=604095&datum=2017-06-24