Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

SUBNOR I ANTIFAŠISTI CRNE GORE DOMAĆINI DELEGACIJAMA VOJNIH I MIRNODOPSKIH INVALIDA SLOVENIJE I SRBIJE

O svim pitanjima srdačno i otvoreno

Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore bio je domaćin delegacijama Saveza društava vojnih invalida Slovenije i Udruženja ratnih i mirnodopskih invalida Srbije. Delegacije su predvodili predsjednici organizacija Janez Podržaj i Miroslav Lazovać sa saradnicima – saopšteno je iz SUBNOR-a Crne Gore.

Druženje u prijestonici

Tokom trodnevnog boravka u Crnoj Gori, navode oni, pored razgovora koji su vođeni u predsjedništvu SUBNOR-a, gdje ih je dočekao predsjednik organizacije akademik Zuvdija Hodžić sa saradnicima, gosti su posjetili prijestonicu Cetinje.

- U prijestonici su imali prijatan i srdačan susret sa gradonačelnikom Aleksandrom Bogdanovićem. Zatim su obišli znamenitosti Cetinja i posebno Muzej kralja Nikole, gdje su sa posebnim interesovanjem razgledali izložene eksponate – navodi se u saopštenju.

Druženje je nastavljeno na Ivanovim Koritima gdje su nastavljeni razgovori, započeti u Podgorici, o pitanjima koja se odnose na pravnu regulativu i unapređenje materijalnog položaja boraca, invalida i njihovih porodica.

- Učesnici su se saglasili da briga o borcima, invalidima i njihovim porodicama mora biti trajna orijentacija naših organizacija, s obzirom na njihov humani karakter. Problemi na ovom planu se moraju rješavati u saradnji sa državnim organima i institucijama radi napređenja društvenog i materijalnog položaja boraca ratnih i mirnodopskih invalida – ističu iz SUBNOR-a.

Saradnja sa mladima

Poseban doživljaj, naglašavaju iz Udruženja, predstavlja posjeta vrtiću „Đina Vrbica“ u glavnom gradu. Za goste je priređen prigodan program, u kojem su najmlađi pjesmom, igrom i recitacijom uveličali ovaj događaj.

Navodeći kako je vrtić ,,Đina Vrbica“, prije 40 godina, podignut sredstvima i donacijom Republike Slovenije, direkto- rica Mileva Mujović je istakla da je to ostalo za trajno pamćenje.

- To sadašnjim generacijama govori da smo živjeli u zemlji bez granica, u kojoj se cijenila humanost i njegovali odnosi uzajamnog poštovanja i razumijevanja – kazala je Mujović. Zahvaljujući na toplom i srdačnom dočeku, generalni sekretar SUBNOR-a Dragan Mitov Đurović je kazao da u programskim dokumentima ove organizacije posebno mjesto zauzima saradnja sa mladim generacijama.

H. P.

Izvor: Pobjeda
http://www.pobjeda.net/protected/listalica/2017-06-10/#21/z