Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

U Podgorici je 22. aprila 2017. godine, u prisustvu blizu 500 delegata i gostiju iz zemlje i regiona završen VI Kongres SUBNOR-a i antifašista Crne Gore.

U svečanom dijelu Kongres su pozdravili: Duško Marković, predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Dragan Vukčević, predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Duško Čukić, predsjednik SUBNOR-a Srbije, Branko Grošeta, potpredsjednik SABA Hrvatske, general Rahman Parlahu, predsjednik boraca Albanije, Aleksandar Sekulović iz Društva antifašista Srbije, Miloš Vukinović, sekretar Društva za istinu iz Beograda zatim Nađa Stolica, predstavnik Saveza izviđača Crne Gore i Stefan Boljević, Obdusman studenata Crnogorskog univerziteta.

U radnom dijelu Kongres je usvojio Izvještaj o četvorogodišnjem radu, Programsku deklaraciju narednih obaveza i izabrao novi Glavni i Nadzorni odbor i najuže rukovodstvo.

Novi predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore je akademik Zuvdija Hodžić, potpredsjednici su Branka Nikezić i Slobodan Simović.

Prof. dr Ljubomir Sekulić izabran je za počasnog predsjednika SUBNORA Crne Gore.

Akademik Zuvdija Hodžić, novi predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore

Branka Nikezić, potpredsjednica SUBNORA