Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

RIJEČ VIŠE: GOJKO VLAHOVIĆ, PREDSJEDNIK UDRUŽENJA BORACA I ANTIFAŠISTA KOLAŠINA

Pavle Đurišić je bio agent Gestapoa

Vjerujem da će država, kao što je to uradila i prošli put, zabraniti postavljanje spomenika Pavlu Đurišiću, ali i ukloniti postament za spomenik Puniši Račiću - kazao je Gojko Vlahović

KOLAŠIN - Imena i prezimena Breze na ovom svetom spomeničkom kamenu su djelo četničkog vojvode Pavla Đurišića. Imena i prezimena na spomenicima u Barama Kraljskim i Lubnicama, na Crkvinama, su takođe djelo serijskog i masovnog ubice Pavla Đurišića. On je inspirator i tvorac genocida na ovim prostorima i najveći izdajnik od postanka Crne Gore do danas - kazao je predsjednik Udruženja boraca i antifašista Crne Gore Gojko Vlahović.

On je podsjetio na zločine koje su na području kolašinske opštine počinile jedinice domaćih izdajnika kojima je komandovao Đurišić.

- Kada bi prolazio kroz Kolašin, vladao je neviđeni strah, ljudi su se zatvarali u kuće, zaključavali kapije na dvorištima jer su uvijek strepjeli kakva će suluda ubilačka ideja pasti na pamet Pavlu Đurišiću. On je bio agent Gestapoa i za genocid koji je izvršio u Crnoj Gori i nad muslimanskim življem u BiH odlikovan je najvećim njemačkim odlikovanjem, „Gvozdenim krstom“, i to od Adolfa Hitlera.

Uz pomoć nekih opozicionih stranaka koje su osnovane na četničkoj ideologiji i Srpske pravoslavne crkve sa Amfilohijem na čelu, pokušavaju se rehabilitovati takvi zločinci. Đurišićevo učešće u 13-julskom ustanku je bila kamuflaža, a to je pokazao onim što je radio u Drugomsvjetskom ratu – kategoričan je Vlahović. Umjesto da pocrvene od svega toga, ističe on, pojavili su se neki Kiković i družina, koji hoće da podižu i obnavljaju spomenike zločincima.

- Poručujem Kikoviću da ne unosi nered u narod i zlu kriv i da ne povređuje teške rane iz prošlosti. Žali bože časnih i ponosnih građana Berana kojima je takav čovjek predsjednik Skupštine opštine. Hoće da miri i ujedinjuje, a pravi spomenik onome ko je unio nemir i zlu krv i za to dobio nagradu od Hitlerovog fašizma kojeg je trajno osudila civilizacija.

Vjerujem da će država, kao što je to uradila i prošli put, zabraniti postavljanje spomenika Pavlu Đurišiću, ali i ukloniti postament koji je postavljen za spomenik Puniši Račiću - kazao je Gojko Vlahović.

Dr. D.

Izvor: Pobjeda
http://www.pobjeda.net/protected/listalica/2017-08-10/#7/z