Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

U DANILOVGRADU ODRŽANA SJEDNICA OPŠTINSKOG UBNOR-A

Poziv mladima da se učlanjuju

DANILOVGRAD - Stalno treba naglašavati potrebu širenja istorijske istine o događajima i ličnostima iz Narodnooslobodilačkog rata, odlučno i argumentovano suprotstavljati se svim oblicima neofašističkog i kleronacionalističkog djelovanja kao i negiranja crnogorskog nacionalnog identiteta - rekao je juče predsjednik udruženja Opštinskog UB- NOR-a Vujadin Šaranović.

Nema dileme, kaže on, da veliki broj građana ima pozitivan stav prema tekovinama i vrijednostima NOR-a.

- Zbog toga je podmlađivanje i omasovljavanje članstva trajni zadatak Udruženja i na tom planu treba afirmisati sadrža- je koji bi na viši nivo podizali smisao i interese organizacije. Obilježavanjem značajnih datuma i događaja iz NOR-a, treba podsjećati sadašnje i generacije koje dolaze na plemenita i uzvišena djela njihovih predaka - rekao je Šaranović.

On je istakao da su borba za mir, slobodu, vjersku toleranciju i ravnopravnost građana u slobodnoj i nezavisnoj Crnoj Gori na prvom mjestu.

O programu za ovu godinu govorio je Momčilo Šaletić. Prema njegovim riječima, znatna sredstva biće opredijeljena za sanaciju i rekonstrukciju spomenika i spomen-obilježja, a među njima je postavljanje spomen-ploče u selu Podvraće, gdje je u oktobru 1941.godine formiran pionirski odred. Na sjednici se čulo i da ove godine Udruženje ima obavezu da se pripremi za održavanje šestog kongresa SUBNOR-a Crne Gore, te obilježavanje 75 godina Trinaestojulskog ustanka i decenije od obnove nezavisnosti.

B. K.

Izvor: Pobjeda
http://www.pobjeda.net/protected/listalica/2016-02-13/#13/z