Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MEDALJU MU URUČIO MIOMIR MUGOŠA

Blagoju Đedoviću uručena jubilarna medalja SUBNOR-a

Autor: Svetlana Mandić

Đedović je nosilac brojnih ratnih i mirnodopskih odlikovanja i priznanja, a Mugoša je prilikom uručivanja jubilarne medalje kazao da je Crna Gora ponosna i počastvovana što je imala takve ljude koji su se borili za njenu slobodu

Foto: Svetlana Mandić

Blagoju Đedoviću, devedestdvogodišnjem potpukovniku JNA u penziji i nosiocu „Partizanske spomenice 1941“, ambasador Crne Gore u Sloveniji Miomir Mugoša uručio je jubilarnu medalju Saveza udruženja boraca NOR-a, najviše priznanje koje ta organizacija dodjeljuje. Medalja je Đedoviću, koji je rođen 1924. godine u Crkvicama kraj Nikšića, dodijeljena na predlog Udruženja boraca NOR-a i antifašista Nikšić povodom 75 godina od 13-to julskog ustanka i desetogodišnjice od obnavljanja nezavisnosti.

„U nemogućnosti da mu lično uručimo medalju obratili smo se ambasadi Crne Gore u Sloveniji, koja je sa zadovoljstvom predlog prihvatila. Ambasador dr Miomir Mugoša, počasni konzul Vojislav Kovač i Srđan Orlandić, posjetili su Blagoja u staračkom domu u Cerknicama kraj Ljubljane i svečano mu uručili ovo najviše priznanje SUBNORA Crne Gore“, navodi se u saopštenju UBNOR-a i antifašista Nikšić.

Đedović je nosilac brojnih ratnih i mirnodopskih odlikovanja i priznanja, a Mugoša je prilikom uručivanja jubilarne medalje kazao da je Crna Gora ponosna i počastvovana što je imala takve ljude koji su se borili za njenu slobodu.

Izvor: Vijesti.me
http://www.vijesti.me/vijesti/blagoju-dedovicu-urucena-jubilarna-medalja-subnor-a-885873